Geograf

Trebuie să știți cu toții că de astăzi Alex e reintrat în circuitul universitar, la Facultatea de Geografie, anul II de studiu.

E adevărat că am avut emoții astăzi semnînd cererea în numele lui, și e adevărat că o să fie o provocare majoră, dar am satisfacția că începem un nou episod din efortul revenirii la lucrurile  la care am renunțat , pentru un timp.

E adevărat că o să fie greu, prevăd că revenirea din China și readaptarea la România o să fie dificilă, prevăd situații complicate care ar putea deriva din incongruența unor detalii aparent mărunte – cum ar fi absența  rampelor de acces sau a unui spațiu de cazare adaptat – și îmi imaginez că va fi dificil efortul lui Alex de realiniere la ritmul sesiunilor mai ales, dar, cu multă voință, puțină încredere și oarecare ajutor, o vom scoate la capăt.

Îmi amintesc cum au fost alături de el colegii lui de la Geografie , atunci, după accident, cu tot dinamismul lor debordant, cu toată acea solidaritate închegată, exemplară și aproape neverosimilă. Am regăsit acest mood pe holurile facultății, astăzi, concretizată într-un nou manifest umanitar, cel pentru Daria, o fetiță de numai 11 luni.

În decembrie 2006, imediat după spectacolul organizat pentru Alex în Aula Eminescu a universității, îmi amintesc de unul dintre profesorii lui spunîndu-mi că poate, peste ani, cînd Alex va fi pe picioarele lui, va trece pe stadă poate pe lângă vreunul dintre colegii lui care l-au ajutat efectiv să se refacă, implicîndu-se în mod real, și poate că nici nu se vor (re) cunoaște. Îmi doresc ca toți cei care s-au implicat în povestea lui Alex să fie răsplătiți prin recuperarea lui completă, și că, până atunci, noii lui colegi să îl ajute să reintre în universitate ca altădată.

Și poate că Alex nu va merge pe munte în practică chiar din primul an, sigur va recupera însă în următorii! În virtutea acestui scenariu, noi ne-am gîndit că ar fi o idee bună, pentru început, să combinăm recuperarea cu studiul.

Cespuneținusîntețideacord??? 🙂

10px;

Alex în Retezat, în practică, vara anului 2006

Despre emoțiile și tensiunile legate de apropiata plecare în China va povesti Alex mîine, cînd va fi uuuuuuuun pic mai odihnit.

Anunțuri

7 răspunsuri to “Geograf”

 1. Să dea Dumnezeu ca să revii din China cu multă poftă de viaţă şi să reuşeşti să te recuperezi cât de repede posibil! Mult curaj tuturor celor implicaţi, deoarece ştiu că nu este uşor, chiar deloc, dar având în vedere că este o maaare şanşă nu trebuie ratată! Mult noroc! Doamne ajută! поможи господи! Я вас крепко обнимаю и целую!

 2. Alex, „fratele ” tau este alauri de tine…oricum promit ca ne mai auzim pana la plecarea ta.eu si cris suntem alaturi de tine si vezi acolo ce „bisnitzuri ” faci cu galbejitii si poate reusesti sa-ti iei ceva fain de pe acolo: stii tu la ce ma refer….te pup….

 3. cu siguranta ne mai auzim. salutari.

 4. Catalina Says:

  Mult succes in China! Multa sanatate si speranta! Sunt convinsa ca ‘galbejitii’ cum spune amicul tau de mai sus isi vor face meseria exemplar. Am o parere foarte buna despre ei, pentru ca am avut ocazia sa cunosc chinezi care sunt adevarati profesionisti…in domeniul software, insa e un exemplu pozitiv si cu siguranta sunt niste profesionisti in orice domeniu 🙂 Te astept cu drag la Iasi 🙂 Te imbratiseaza cu mult drag, Catalina

 5. am si eu toata increderea in profesionalismul chinezilor. sint convins ca la cit de multi sint, au si un numar impresionant de specialisti, in toate domeniile. astept si eu cu nerabdare sa ne vedem. avem multe de povestit, dupa atita amar de vreme. miss ya.

 6. cristina Says:

  abia acum am vazut povestea vietii tale si iti doresc din toata inima sa iti revii,ai mare incredere in DUMNEZEU ca el ajuta pe toata lumea.as vrea sa imi raspunzi ca sa pot fi mai linistita.MULTA SANATATE SI SPERANZA

 7. Citind acest articol imi revin toate acele momente in care am incercat sa l ajutam pe Alex asa cum am putut!Sunt Simona(una dintre organizatoare) si ma bucur foarte mult sa citesc aceste noutati! E adevarat, nu am mai tinut legatura dar sa stiti ca ma fost tot timpul alaturi de voi cu gandul si cu sufletul!
  In privinta reintegrarii in facultate sa nu ti faci probleme Alex,geografii au ramas asa cum ii stii iar profesorii intreaba tot timpul de tine!
  Sa auzim de bine si multa sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: