Vremuri schimbatoare

Acum doua zile a nins la Bad Berka. Pe cind in Romania erau aproximativ 18 grade, in Germania deja venise iarna. Ne-am cautat manusile, fularele si hainele groase sa facem fata schimbarii de temperatura, fiindca nu eram dispusi sa renuntam la plimbarile pe-afara. Ne-am mai linistit intre timp, e cald si bine inauntru, nici un motiv ramas (pe o vreme ca asta!) sa ratacim prin parcuri si paduri, clinica ne ofera un spatiu suficient de generos pentru aventuri indoors.

A fost o saptamina in care jumatate din personalul clinicii a fost virusat de schimbarea brusca de vreme: de aceasta majora incercare nu am scapat nici eu. Recomandarea medicului: Zitronen, Orangen, repaos la pat (la acest imperativ m-am conformat o jumatate de zi), a fost o saptamina care s-a epuizat repede.


Duminica trecuta a fost un frig fantastic, noi am fost complet derutati de schimbarea orei iar rent-a-car-ul cu masina ‘promisa’ pentru Erfurt a ramas inchis pe motiv de zi de duminica, cu toate telefoanele date si cu aranjamentele facute cu ei. Se intimpla, deci, si pe la boierii nemti!
Ca sa nu ne intristam de tot de planurile noastre sabotate si malentenduurile generate de nemti nevorbitori de engleza, ne-am echipat cu polare si windstoppere si am facut totusi o plimbare prin cartier. A fost ultima zi de toamna indulgenta din acest sezon, zi plina totusi, in care ne-am imprietenit cu un motan lenes si obez, cu o gasca ciripitoare de pitigoi bine familiarizati cu o hranitoare plasata la fereastra unei case si cu un domn care, trecind pe aceeasi straße, a simitit nevoia sa ne salute si sa schimbe citeva cuvinte cu noi (de vreme ce noi nu vorbim germana iar el nu intelegea engleza, ne-am conversat intr-o rusa aproximativa, prea putina pentru noi, suficienta pentru el. Ne-am zimbit in mod egal, in limbajul international al tarilor civilizate).
Gentilia a fost acum doua zile la Weimar si ne-a adus de la casa lui Goethe citeva semne de carte si citeva fotografii. Lavinia s-a intors azi in tara, dupa patru saptamini petrecute cu noi la Bad Berka.

Bref, s-a schimbat vremea, ni s-au schimbat planurile, am schimbat forma de organizare a timpului.

Mai avem de stat in Germania cinci saptamini.

the cool cat

4 răspunsuri sa “Vremuri schimbatoare”

 1. Si tie nu-ti convine ca nemtii nu vorbesc engleza? Eu sunt aici, la Konstanz, cu o bursa Erasmus si imi vine sa ma urc pe pereti de patriotismul asta al lor. Si la Konstanz a nins puternic acum cateva zile.
  Raman sa-ti urmaresc blogul in continuare.
  Sa fii fericit!
  Paul

 2. Salutare si toate cele de folos!
  Eu sunt Daniel, cu tetraplegie c5-c6 din 2003, povestea mea o gasesti pe saitul personal… Rugamintea mea este sa intri pe http://www.prostemcell.ro, sa te inregistrezi pe forum si sa ne impartasesti si noua povestea ta, experinta din China, recuperarea pe care o faci acum in Germania. Deasemenea pot pune daca doresti in Portal , tratamentul facut de tine la chinezi alaturi de celelalte relatari ale pacientilor. Asa, uniti de acelasi destin, fiecare cu crucea lui… putem sa venim in ajutorul celor ‘proaspeti’ care cauta informatii in legatura cu aceste tratamente stem-cells.
  In speranta unei bune colaborari si a unei eventuale prietenii virtuale, iti doresc recuperare cu SPOR, liniste sufleteasca si tot ce-ti doresti tu, man.
  Doamne ajuta!

 3. Dear Alex,

  I am in the mood of the weather as well, but that is normal with me in the autumn… I’ll explain that later, when we share a beer somewhere, somehow, the two of us and Gentilia of course!

  You know what it is? Almost daily when I walk in the morning to school, it is coldisor, and I have to dress myself quite well. Later, let’s say around 5, 6, 7 o’clock in the evening, on the way back home it is windy. Normal, considering the distance to beach 🙂
  During the day itself the temperature still reaches to a comfortable level, but then I am almost dressed too warm…
  What I wanted to say is that daily I am happy for all the things that I have and all the things that I can do: shopping, cooking, education, being lenes at home, watching the woodpecker (ciocanita) that slowly „demolishes” the tree in front of the balcony, my health, my healthy mind, my friends, si asa mai departe ….
  At least once a day I feel trist: when I see the man in front of the shop drinking his beers, a lady that sleeps quite often in a basement nearby de thermal centrala, the dirt at the street, the cardrivers that pretend to be „king of the road,” and so on…
  But then, I take a deep breath, load myself fastly with happiness, and go on!
  Do you remember that evening when we had almost too many beers, at that terasa during the thunderstorm? Well, I do …. :)))
  Keep up the spirit, frata! Om Namah Shivaya!
  R.

 4. By the way, where is this server located ????? I wrote that message at 9:45 in the morning!
  Whatever.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: