Cea mai frumoasa zi

Cel mai frumos cadou din viata ta poate fi o zi de marti 25 in care vizitezi Erfurtul.

Marti poate fi singura zi din saptamina in care nu ninge, deci drumurile pentru masina ar fi libere si Alex poate sa infrunte singurul grad peste zero care incremeneste in aer pe parcursul intregii zile. Se poate ca Bärbel sa-si sacrifice singura zi libera din saptamina sa ne duca sa vizitam orasul pe care nu am putut sa-l cucerim de capul nostru. Se poate ca Erfurtul, capitala a Turingiei, sa fie the city of towers and bridges, si se poate ca acolo sa vedem pentru prima data in viata (printre multe minunatii) case-poduri construite direct peste ape.

Se poate sa avem suficient timp sa bem o cana de vin fiert cu scortisoara pe o straduta cu aer medieval, sa vizitam un Christmas Market si Domul din Erfurt, una dintre cele mai frumoase structuri gotice din toata Europa, sa ametim uitindu-ne prin vitrine dupa masini de cusut de citeva sute de ani expuse pentru placerea gratuita a trecatorului, mecanisme devoalate de ceasuri vechi, functionind nemteste, mici sculpturi inspirate din pictura lui Klimt si alte bijuterii asemanatoare. Ca o consecinta directa a faptului ca umblam de citeva ceasuri ca sa cascam gura la toate acestea, se poate ca picioarele sa ne inghete bocna de foarte frig si sa cautam instinctiv o cafenea in care sa ne incalzim si sa ne relaxam, sa consolidam noua prietenie cu acest nou oras rasarit pe harta noastra afectiva.

Cel mai frumos cadou intr-o zi de marti 25 este, de fapt, prezenta unor oameni dragi in viata mea, la o cana de ciocolata calda cind afara e frig si se lasa seara si incepe, incet, sa ninga, iar calendare vechi sint inlocuite de altele noi, augurale.

celmai-frumos-cadou

the-bridge3

middle-age

img_9904

img_9959

dom-platz-mit-barbel

de-la-neige

img_0050

birthday-party

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: