De Crăciunul ăsta nu am facut sarmale. Nici salată boeuf

Am fost singuri acasă şi am avut o zi liniştită, pe care am distanţat-o, prin calendarele nostre sufleteşti, de alte zile.

Am deschis fereastra dimineaţa şi ne-am rasfăţat cu mirosul de iarnă care ne-a învăluit rece, miros de ţurţuri şi gheaţă spartă. Ne-am bucurat simplu de ninsoarea regală, vătuită, care se pornise, fără aprobarea nimănui, dincolo de perdeaua camerei nostre.  „Suspect de magic!” a spus Alex o vorbă mare despre zăpada pornită exact în ziua de Crăciun, şi am umplut apoi casa de colinde.

Azi am scris cîte ceva celor care ne-au fost dragi, dîndu-le semn că ne gîndim la ei. Am răsfoit albume vechi şi am vorbit despre cei care am fost, în ierni trecute sau aproape uitate.

Matei, nepotul meu, a sunat să ne povestească el cum a venit Moşul ieri seară să îi aducă sacul de cadouri şi ne-a cîntat un cîntecel cu iarnă, zăpadă şi Moooooooş Crăăăăăăăăăăciuuuuuuun Moooooooooooş Crăăăăăăăăăciuuuuun cu acea candoare pe care numai copiii mici o mai au şi de care ne mai amintim şi noi citeodata.

Am fost colindaţi prin telefon, am umplut casa cu miros de portocale, cum ne place nouă, iarna. Am terminat lucruri începute demult. Am papotat cu Nicu si Cristina pe seară despre nemaiştiute şi am zîmbit mult.

Să nu ne întrebaţi de ce a fost o zi frumoasă;  noi azi am ciocnit cîte un pahar cu vin roşu (să ciocnim, asta putem!) urîndu-ne să avem cît mai multe prilejuri de bucurie genuină pînă la Crăciunul următor (cînd vom repeta urarea).

Daca aş putea, aş înrăma această zi de iarnă provizorie, ca să o pot regăsi peste timp, neschimbată: o zi albă, mărgele roşii, miros de portocale, oameni dragi. O cădere în somn dintr-o îmbrăţişare prelungă.

Dacă aveţi şi voi ce „înrăma” din ziua de Crăciun, facem expoziţie! 🙂

Je vous invite!


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: