Personajul săptămînii: Vlad Ţepeş

Gata, gata cu sesiunile! Am ascuns bine-bine cursurile care ne-au dezaxat de la programul normal din ultimele trei saptamani, am uitat de link-urile  informative pe care le foloseam in mod curent si ne-am intors la lucruri mai paşnice.

Am revenit la Jose Saramago, pe nedrept exilat în colţul cel mai îndepărtat al camerei (sub 10 dosare aproximativ), la cafeaua calmă de dimineaţă, la documentare urmărite împreună, la mai multă mişcare şi la activităţile comune.  Am fost puţin neoameni timp de trei săptămîni, am băut mai multă cafea, ne-am culcat la ore imposibile, era şi cazul să ne întoarcem la viaţa diurnă.

În seara asta, în timpul sesiunii kineto am ascultat De la Vlad Ţepeş la Dracula vampirul, un audiobook  în lectura incomparabilă a lui Neagu Djuvara, care ne-a fost, dacă nu va deranjează prea mult formula un pic şifonată, lecţie de istorie, legendă uitată de clasa a VI-a şi poveste de dat mai departe.

Vă recomandăm, dacă aveţi timp într-o seară liniştită, să ascultaţi cîteva istorisiri despre isprăvile inegalabile ale lui Vlad Vodă (ce vremuri, monşer!), poveştile colportate în epocă despre el, şi să aflaţi, mai ales, felul în care imaginea voievodului este transformată în legenda vampirului prin intermediul romanului lui Bram Stoker.

Bat pariu că nici voi nu ştiaţi cum anume erau traşi oamenii în ţeapă şi nici ce are a face Vlad Ţepeş cu Transilvania el, care a fost domn al Ţării Româneşti.

Noi avem audio book-ul, dacă îl vreţi şi voi, daţi un semn 🙂

Corolar, iată o piesă foarte gravă 🙂 a lui Alexandru Andrieş despre aceeaşi poveste:
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: