Golden Globe Award for Best Foreign Language Film

waltz_with_bashir_posterÎn lipsă de inspiraţie şi de repere pentru cautarea unor filme bune în perioada asta, am mers pe recomandarea unui prieten; astfel, am văzut majoritatea filmelor care au luat Globul de Aur anul acesta. 2008 a fost într-adevăr un an foarte ‘productiv’ în care au ieşit o serie de filme chiar bune, bazate pe teme tot mai originale, concentrate in special pe jocul actorilor şi nu pe diverse artificii regizorale. Pot spune că mi-au plăcut Revolutionary Road, Happy-Go-Lucky, In Bruges, Vicky Cristina Barcelona, filme în care actorii chiar şi-au demonstrat talentul.

Dar, pe lîngă toate astea, mărturisesc că cel mai mult m-a impresionat Waltz with Bashir, o animaţie-documentar, total diferită de animaţiile-comedie cu care am fost cu toţii obişnuiţi. Filmul tratează razboiul din Liban, in special masacrul din Sabra şi Shatila din 1982. Eu l-am văzut deja de două ori, iar dacă sînteţi cumva în căutarea unui film bun, vi-l recomand cu drag.

2 răspunsuri sa “Golden Globe Award for Best Foreign Language Film”

  1. Si eu l-am vazut. E foarte interesant. Trebuie sa spun ca am ramas surprins ca acest film a fost realizat in Israel. L-am perceput si ca pe un manifest anti-razboi din partea evreilor, ceea ce lasa de inteles ca in viitor, odata cu schimbarea generatiilor, pacea are o sansa in acea regiune. Buna recomandare!

  2. În ultimul timp sînt tot mai interesat de alte filme decît cele americane. Au teme cu totul originale, iar Waltz with Bashir îmi place foarte mult şi pentru felul în care este creată animaţia, pentru felul în care este mascată imaginea dură a războiului şi totodată felul în care sînt echilibrate stările induse de film, uneori amuzante, alteori chiar deloc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: