Am ieşit din vacanţă

… şi totuşi, ca să vedeţi că nu am stat degeaba, thaaadaa:

vă prezentăm Ghidul diversităţii etnice a judeţului Tulcea, un proiect la care am lucrat împreună, în echipa asociaţiei Centrul European pentru Diversitate. Rugăm insistent, un zoom pe coperta 4, la caseta tehnică 🙂

Ghidul diversităţii etnice a judeţului Tulcea poate fi răsfoit integral în format electronic pe pagina EU divers: este o broşură care prezintă succint şi colorat cele mai dense şi mai bine cristalizate grupuri etnice locuitoare în Dobrogea, cîteva recomandări turistice şi multe fotografii. Aşa, ca să aflaţi despre ruşi lipoveni, greci, italieni, rromi şi ucraineni ce nu ştiam nici măcar noi înainte de realizarea acestui ghid.

Proictul la care am lucrat peste vară este concretizarea interesului nostru pentru interculturalitatea din Dobrogea; de altfel, sintagma care dă denumirea ghidului este afirmarea statutului deja consacrat al acestei regiuni: „Dobrogea, model intercultural deschis” – cu menţiunea că noi am „fotografiat”, pentru prezenta ediţie, doar partea nordică – adică teritoriul judeţului Tulcea.

Lansarea ghidului a avut loc pe 28 august, iar noi avem deja idei pentru următoarea ediţie.

ghidul diversitatii etnicecoperta 4Varianta integrală aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: