Diesel the cat is back in business!

Nu ne-aţi mai întrebat de mult ce mai face Diesel. Vă amintiţi că de foarte mic avea o relaţie foarte specială cu cărţile:

Între timp, a învăţat să lucreze singur cu ele, şi asta îl oboseşte foarte tare: Dar de acum, că a crescut motan mare, a trecut la lucruri mai serioase: birdwatching! Are el un locşor al lui, pe marginea patului,  de unde pîndeşte piţigoii care vin la hrănitoare. Se distrează sărind pe geam, speriindu-i pe toţi, după care o ia de la capăt cu întreg procesul: stă nemişcat, cu ochii două liniuţe, îi aşteaptă să vină după seminţe, îşi calculează saltul cu prudenţă, mai spune ceva în limba lui de neînţeles fără să aştepte vreun răspuns de la noi şi hop! din nou pe geam cu viteză maximă. Vă puteţi imagina cît este de solicitant, şi cu ce rezultate:

Se vede treaba că Diesel a învăţat de la noi, pisiceşte, numai lucrurile bune. Pe alea rele le moşteneşte pe line felină, plus ce s-a mai lipit din mers. În plus, avantajul de a fi pisică l-a scutit de necesitatea vreunui determinator, recunoaşte  orice bătaie de aripă fără greş!

Da, şi încă ceva! Cred că i-ar fi plăcut mult să pescuiască în bolul în care locuişte Sushi, dar îi este teamă de apă şi nu are instrumente ajutătoate. A încercat de cîteva ori şi s-a lămurit, apa (ca şi geamul) este înşelătoare! De atunci urmăreşte mişcările voalate ale peşticului cu ochi vicleni, pocnind masa scurt din vîrful cozii. Alteori adoptă o atitudine buddhistă în faţa acvariului şi stă atît de concentrat, încît am impresia că poate auzi plantele crescînd.

10 răspunsuri sa “Diesel the cat is back in business!”

 1. Diesel-ul vostru l-a determinat pe Vitali sa-i schimbe denumirea pisoiului nostru din Pisoi in Motorina :d !!! Va pup dulce pe amandoi si va asteptam la Juri.

  • 😀 să ne spuneţi dacă şi motanul vostru are acelaşi apetit pentru lectură 😉 că al nostru, de cînd tot stă cu burta pe carte, parcă devine din ce în ce mai parşiv 🙂 Vă îmbrăţişăm cu drag!

  • Galina, Vitali,
   îmi amintesc de pisoiul ăla!
   Ar putea, într-adevăr, fi frate bun cu Diesel (acum şi după nume) dacă-i e vorba de nărav! Am văzut eu cum şi-a găsit locuşorul pe lijankă atunci cînd i-aţi dat drumul în casă şi cum a pornit motoraşul cînd a fost băgat în seamă. Pentru un colţişor de cameră încălzită sînt sigură că ar învăţa în scurtă vreme şi să citească, lucru pe care pisicile de apartament îl învaţă mult mai devreme, din instinct, aproape (aţi văzut pozele)!
   Şi Motorină (sigur-sigur vreţi să-l numiţi aşa? eu zic să-l întrebaţi şi pe Rareş, să vedeţi ce părere are, copiii se pricep parcă mai bine la lucrurile astea 🙂 ) are potenţial, am văzut eu bine!

 2. MISS U BOTH! În 4 zile ajung şi eu acasă >:D<

 3. Motorina chiar s-a invatat cu lijanka, mai ales acum cand afara sunt vreo 19 grade pe minus iar Jurilovca e rupta de restul lumii!!!

 4. salutare lume si hai la multi ani!alexei anunta-ne cand ajungi la juri.Tin sa te vad!te pupam (eu si rares).

 5. Tocmai ti-am vazut pozele .Dar frumos mai esti baiete!na ca ti-am spus-o!

 6. p.s. lui raru sa stii ca-i plac pisicile iar pe urmatoarea in familie o va chema kerosen sau pacura!

 7. Vai nouă,
  dar treaba asta cu numele pare un început de trend! Vă salut de la Iaşi, de la (oficial) -23 grade Celsius. Aveţi grijă de voi, staţi la căldură şi nu lăsaţi nici pisicile să îngheţe pe afară! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: