Azalee şi camelii

Primăvara este tot mai aproape.

Duminică a avut loc deschiderea expoziţiei „Magia florilor” în Grădina Botanică din Iaşi. Din cîte am citit expoziţia este cea mai mare la noi în ţară şi cuprinde peste 50 de specii de azalee şi camelii.

Ieri am ajuns şi noi la expo şi, pe lîngă mulţimea de flori şi culori, am găsit acolo şi o impresioantă colecţie de bonsai de toate vîrstele. E impresionant să-i vezi atît de mici şi să afli apoi că unii au chiar 45 de ani.

Bonsaii sînt expuşi într-o preţioasă grădină japoneză miniaturală, amenajată pe una din laturile serei. Grădina e completă, are şi un lac şi pod peste, dar şi pagodă 🙂

Florile sînt superbe iar pe fundal cîntă o muzică relaxantă. Merită din plin să ajungeţi să vedeţi expoziţia. Timp de trei săptămîni o puteţi vizita zilnic între 10-18, cost 5 lei.

Plimbare plăcută!

Reclame

2 răspunsuri to “Azalee şi camelii”

  1. Iar pentru cei ce nu au nicio şansă să ajungă acolo, sunt „locuri”, ca acesta, care le pun pe tapet cam ce au pierdut. Frumos început de primăvară.

    • Maria, aş fi pus cu siguranţă mai multe fotografii de la expoziţie dacă nu ne mureau bateriile de la camera foto. Am făcut imprudenţa să nu verificăm acumulatorii înainte de a merge în grădină. Din entuziasm probabil 🙂
      Chiar şi aşa, tot am reuşit să facem cîteva poze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: