Gala persoanelor cu dizabilităţi „Angajează abilitatea!”

Active Watch – Agenția de Monitorizare a Presei și Fundația Motivation România organizează prima ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități. Cam acesta este mesajul lor:

O zi pe an vom oferi un spatiu public de intalnire intre persoanele cu dizabilitati, angajatori publici si privati, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si mass media. O zi pe an in care noi, cu totii, sa ne unim fortele in a promova abilitatile persoanelor cu dizabilitati si in a le arata recunoastere celor care lucreaza pentru ca aceste persoane sa fie alaturi de noi in toate aspectele vietii sociale. Persoanele cu dizabilitati vor putea merge oriunde pe strada, vor putea intra in orice institutie, teatru sau cinema. Persoanele cu dizabilitati vor avea locuri de munca in sectorul public sau privat, la domiciliu sau la birourile organizatiilor sau in unitatile de munca protejate. Persoanele cu dizabilitati vor avea succese profesionale, se vor bucura de aprecierea celor din jur si vor fi multumite de ele insele. Pentru toate acestea au nevoie de incurajarea noastra si de sprijinul nostru activ.
Capacitatea lor va fi potentata de vointa si intelegerea noastra. Daca esti angajator, deschide-ti portile catre ei. Daca esti coleg, deschide-ti mintea si inima. Daca esti conducator de institutie, aplica legea in privinta accesibilizarii. Daca esti prieten, frate, parinte, incurajeaza-l sa intre in campul muncii. Daca esti parlamentar, apleaca-ti urechea la ceea ce promoveaza organizatiile societatii civile si dezvolta initiative legislative menite sa imbunatateasca viata acestor persoane.
Prima editie a Galei din acest an se va desfasura pe 16 noiembrie, la Bucuresti, sub patronajul Reprezenţantei Comisiei Europene în Romania. Detalii despre eveniment gasiti pe www.incluziune.activewatch.ro

Există o secţiune unde puteţi face propriile recomandări pentru gală, înscriind persoane cu dizabilităţi care au facut lucruri extraordinare, angajatori curajoşi, organizaţii care au o accesibilizare corectă sau nume din media care scriu în mod regulat şi corect despre cei cu dizabilităţi, iar juriul galei va lua în calul propunerile înscrise! (formularul aici)

Felicitări Motivation!!!


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: