4 Februarie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului

Ziua mondială de prevenire a cancerului, marcată în intreaga lume pe data de 4 februarie, se desfasoară şi în acest an sub genericul „Cancerul poate fi prevenit”, informează serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii. Marcarea Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului urmăreşte să atragă atenţia populaţiei asupra acestei grave probleme de sănătate şi să activizeze măsurile îndreptate spre prevenirea acestei maladii grave cu consecinţe nefaste pentru sănătatea şi viaţa omului.

În întreaga lume, cancerul rămîne a fi una din principalele cauze de deces a omului. Se estimează că anual pe glob sînt diagnosticaţi cu cancer mai mult de 12 milioane de oameni. În România, anul trecut, oficial, erau peste 420.000 de bolanvi de cancer. 96.000 fiind nou diagnosticaţi. Pe listele de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sînt aproximativ 3.000 de bolnavi de cancer care aşteaptă medicamentele decontate prin sistemul de asigurări.

Un studiu recent realizat de IMAS la solicitarea Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România arată că persoanele peste 45 de ani consideră cancerul o boală foarte gravă, care nu poate fi tratată. 18% dintre respondenţi susţin că această boală e moarte sigură. De altfel, sondajul evidenţază că termenul de cancer este frecvent asociat cu boală incurabilă, periculoasă, gravă. Totuşi, dacă la începutul anilor 1900 se vindecau aproximativ 10% dintre cazuri, în prezent s-a ajuns la 60% proporţia de vindecare.

Nu fi indiferent!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: