25 septembrie

Amintesc în fiecare an de această zi, ziua lui Christopher Reeve – omul care, prin felul lui de a fi şi prin întreaga lui poveste, va reprezenta întotdeauna pentru mine un model de tărie şi determinare.

Christopher Reeve a fost actorul cunoscut cu precădere pentru rolul lui Superman, un adevărat icon pentru publicul american şi nu numai. Dar statutul său de supererou îi este atribuit şi în viaţa personală după ce suferă un accident de echitaţie în urma căruia îşi pierde mobilitatea de la nivelul umerilor. Leziunea înaltă (C2) îl forţează să depindă de un aparat respirator. Utilizator de scaun rulant, Christopher Reeve îşi continuă cariera de actor şi regizor, scrie cărţi şi militează pentru cauza persoanelor cu dizabilităţi, facînd lobby pentru susţinerea cercetărilor medicale orientate spre găsirea de remedii pentru traumatismele vertebro-medulare. În prezent, Chrisopher and Dana Reeve Foundation este cea mai puternică fundaţie din SUA dedicată persoanelor cu dizabilităţi, fiind administrată de cei doi copii ai lui Christopher.

Alergic la cai, Christopher Reeve şi-a impus, din prima tinereţe, să urmeze un tratament de lungă durată pentru a-şi putea interpreta rolurile şi în ipostază ecvestră, dupa care va face o pasiune pentru echitaţie, ceea ce îl va duce la concursul în timpul caruia are accidentul. Dilema este, aşadar: ne alegem singuri drumul sau drumul este cel care ne orientează voinţa? 

 Astăzi Christopher Reeve ar fi înplinit 59 de ani.

Mai multe despre povestea lui Christopher găsiţi şi într-un alt post de pe blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: