United Nations Enable Film Festival (UNEFF)

Astăzi, 3 decembrie, odată cu Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are loc şi festivalul de film UNEFF. Festivalul a început ca o întînplare cînd în 2009, în ziua celebrării persoanelor cu dizabilităţi, la sediul Naţiunilor Unite din New York au fost prezentate cîteva filme pe tema dizabilităţii. Evenimentul a avut un succes răsunător şi a fost organizat şi în anul următor, fiind la fel de bine apreciat. Cu acest feedback organizatorii speră ca festivalul să devină o tradiţie şi în fiecare an să se facă un concurs de filme de scurt şi lung metraj, ce include animaţii şi documentare.

M-am uitat şi eu pe lista filmelor din anii trecuţi şi am găsit cîteva proiecte chiar foarte interesante. ‘La Teoría Del Espiralismo‘ (Spiral Theory) un documentar spaniol în care este prezentată viaţa a cinci fete cu dizabilităţi implicate în sporturi de performanţă în competiţiile paralimpice.

Alt film care mi-a atras atenţia este ‘Mundo Alas‘ în care este vorba de călătoria formidabilă a unui grup de tineri cu diferite tipuri de dizabilităţi prin Argentina. Muzicieni, solişti, pictori, dansatori pornesc în această aventură într-o serie de concerte, expoziţii de artă, spctacole de dans, să-şi împartă bucuria şi să atragă atenţia în cît mai multe oraşe. Mi se pare minunat, trebuie să vedeţi trailerul!

Am găsit şi o animaţie genială – ‘Motion Disabled‘, foarte sugestivă, care mi-a plăcut extrem de mult. Vă las şi pe voi să vă faceţi o părere.

Merită văzută şi varianta cu audio description.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: