Proiectul-provocare Schimbă-ţi perspectiva!

De cînd există acest blog, am scris în nenumărate rînduri despre întîmplările nefericite cu care ne-am confruntat în spaţiul public românesc. Am trăit episoade de o tristeţe copleşitoare în spitalele prin care am trecut, ne-am lovit regulat de indiferenţa autorităţilor publice şi am fost martorii multor nedreptăţi cauzate de oameni cu mentalitate îndoielnică.  Ne-am revoltat şi am reacţionat cînd s-a putut, dar am rămas mereu cu un gust amar la ideea că va mai trece multă vreme pînă cînd lucrurile vor începe să funcţioneze normal şi în România.

Pe de altă parte, cînd am luat atitudine, am constatat că lucrurile pot fi corectate dacă atragi atenţia asupra lor, ceea ce ne-a dat curaj şi ne-a confirmat convingerea că schimbarea stă la îndemîna fiecăruia dintre noi, atîta timp cît nu rămânem indiferenţi la nesfîrşit.

Am hotărît să cultivăm acest gen de atitudine şi, astfel, am înfiinţat Asociaţia euRespect, prin ale cărei proiecte ne propunem să promovăm schimbările pozitive ce se impun într-o societate europeană. Toamna trecută am cîştigat primul proiect cu finanţare europeană, implementat prin programul Tineret în Acţiune.

Schimbă-ţi perspectiva! este o iniţiativă care abordează tema dizabilităţii la nivelul oraşului Iaşi şi se desfăşoară în intervalul 1 februarie – 31 iulie. Ne propunem să implicăm tineri cu şi fără dizabilităţi care au un cuvînt de spus în această direcţie: printr-o fotografie, printr-un articol, prin participarea la un sondaj de opinie, prin implicarea în realizarea unor materiale infomative – în general, prin implicarea în activităţile proiectului nostru, activităţi care se articulează, toate, în jurul moto-ului nostru – Persoanele cu dizabilităţi au nevoie de respect, nu de prioritate!.

Dacă sunteţi interesaţi să puneţi umărul la vizibilitatea iniţiativei noastre, vă rugăm chiar să daţi de veste mai departe. Puteţi, de altfel, să ne urmăriţi pe site-ul  oficial şi pe paginile de Facebook şi Tweeter, unde vom puncta toate etapele proiectului.

Sîntem tare bucuroşi că am ieşit în lume, în sfărşit, cu euRespect. Chiar dacă sîntem idealişti şi ne dorim să mişcăm ceva la nivelul Iaşului cu privire la percepţia persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, sîntem şi cît se poate de realişti, şi ştim că nu putem produce schimbare în jurul nostru decît dacă ea porneşte de la noi.

Este o provocare în care ne investim entuziasmul şi optimismul, dorinţa de schimbare, creativitatea (cîtă este 🙂 ) şi timpul liber – care este din ce în ce mai puţin. După cum spuneam – sînt atîtea de făcut în România! Iar idei avem din plin!

Anunțuri

2 răspunsuri to “Proiectul-provocare Schimbă-ţi perspectiva!”

  1. Mult succes si la cat mai multe proiecte de gen. Felicitari si va pupam cu drag!!!!!

    • Să fie, Mădă! Avem încredere că o să iasă bine 🙂 Cît despre alte proiecte, trebuie să ne punem pe scris că idei ne tot vin.

      Mulţumim pentru susţinere! Mult spor şi inspiraţie şi vouă 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: