Iaşiul a intrat în Guinness Book (:D)

foto: Gabriela Doboş

În weekend-ul acesta, la Iaşi, a fost inaugurat probabil cel mai reuşit ‘life style center’ din România: Complexul Palas. Încă de la început ideea proiectului a fost o promisiune frumoasă pentru oraş, iar rezultatul final este dovada faptului că la realizarea lui s-a lucrat bine şi cu bun gust.

Cînd am ajuns acolo, am avut senzaţia reală că ne aflăm într-un oraş cu adevărat european. În parcul din centrul complexului, oameni aşezaţi pe iarbă, ca în parcurile londoneze, gardieni patrulînd pe scutere stand-up, felinare şi bănci de o estetică aparte, un peisaj deshis şi extrem de agreabil. În ansamblu, Palasul îmbină foarte frumos clasicul cu modernul, prin imaginea Palatului Culturii care contrastează într-un mod plăcut cu arhitectura clădirilor noi.

                

Inaugurarea Palasului a fost marcată de minunatul moment al lansării a 12.740 de lampioane, ceea ce a propulsat Iaşul direct în cartea recordurilor. Cum altfel? – am fost şi noi exact în mijlocul acţiunii 🙂

Era şi timpul ca Iaşul să înceapă să strălucească, aşa că aplaudăm şi noi, cu multă căldură, ieşirea la rampă a unui oraş european. Ca să vă faceţi o idee:

Reclame

2 răspunsuri to “Iaşiul a intrat în Guinness Book (:D)”

  1. Ultima oara, acum patru ani am trecut, fugitiv, prin Iasi. Lucrarile de langa Palatul Culturii, erau in stadiu incipient ( atunci se faceau masurotori topo, grantuiri, etc). Un prieten din Bacau, partener in anumite afaceri, fost student iesean si bun cunoscator al orasului, ne-a povestit despre ce se va face langa Palat. Atunci, nu prea credeam ca in timp memorabil se va ajunge la asa o finalitate.

    Citind scriera ta, vizionand fotografiile si filmuletul tau, cred ca in cel mai scurt timp, va trebui sa fac o excursie pana’n dulsieli Targ al Iesilor. Simplu, fara afaceri, doar ca turist.

    Felicitari, Alex.

  2. Reno, şi nouă ne-a venit greu sa credem că un asemenea proiect este posibil în termeni reali şi în condiţii normale. E o bucurie să constaţi că lucrurile evoluează, aşa că da, o vizită la Iaşi se impune 🙂
    Prin comparaţie cu ce ai văzut la început pe şantier, o să-ţi placă noul display! Palasul a devenit una dintre bijuteriile oraşului – pe lîngă cele consacrate (istorice), desigur 🙂
    Te salut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: