Fabulosul traseu al Torţei Olimpice

După cum probabil ştiţi deja, în această perioadă au loc ultimele pregătiri pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Cu siguranţă cel mai spectaculos eveniment al momentului este cel al călătoriei Torţei Olimpice. Îmi place mult ideea de unitate mondială prin Jocurile Olimpice  şi, căutînd informaţii despre desfăşurare evenimentelor, am găsit imagini şi informaţii care merită, cred eu, apreciate de noi toţi.

Flacăra Olimpică a fost aprinsă de la razele solare, într-un ritual special ce a avut loc în Grecia, la Templul din Olimpya. După ce a ajuns în Marea Britanie, torţa a pornit într-un traseu impresionant de 8000 de mile (12900 km), trecînd prin 1000 de oraşe şi sate.

Timp de 70 de zile, torţa va fi purtată de nu mai puţin de 8 000 de personalităţi reprezentative localităţilor prin care va trece. De altfel, mîine torţa va ajunge în oraşul Leeds, unde va fi purtată chiar de un român pe o distanţă de 300 de metri.

Dan Alexandru Dumitru, un român stabilit de opt ani în Marea Britanie, a fost selecţionat de Lloyds Bank, cel de-al treilea sponsor şi partener oficial al Jocurilor Olimpice, să poarte Flacăra Olimpică în centrul oraşului Leeds la 25 iunie 2012, de la orele 07.30, pe o distanţă de 300 m.
Nominalizarea a fost facută de membrii Parohiei Ortodoxe din Leeds, pentru „întreaga activitate de voluntariat pe care a desfăşurat-o în ultimii cinci ani prin participare la diverse competiţii sportive în scopuri caritabile”.

[conform unui comunicat al Ambasadei României în Regatul Unit]

După terminarea traseului, flacăra va ajunge la Stadionul Olimpic din Londra şi va rămîne aprinsă pe întreaga perioadă a Jocurilor, fiind stinsă abia la Ceremonia de Încheiere a marelui eveniment.

JO încep pe 27 iulie şi se încheie pe 12 august, iar cele Paralimpice se vor desfăşura în intervalul 29 august – 9 septembrie.

Şi pentru Jocurile Paralimpice va fi organizat, timp de 3 zile, un traseu al Flăcării Olimpice. La JP vor participa şi sportivi din România, printre care fraţii Naomi şi Samuel din Cluj, medaliaţi la înot – ambii nevăzători. Am speranţa că vor fi promovaţi aşa cum se cuvine. De altfel, merită tot respectul, nu-i aşa!?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: