Ce vreau să-mi amintesc din 2012 (I): Parque del Buen Retiro

Una dintre cele mai frumoase zile de care vreau să-mi amintesc din anul pe care tocmai l-am lăsat în urmă a fost cea petrecută  împreună cu prietena noastră, Georgiana, în parcul Retiro din Madrid.

În alte vremuri, parcul a fost o splendidă grădină regală iar apoi, peste ani, cînd a trecut în proprietatea statului, a devenit cel mai apreciat spaţiu verde din capitala iberică. Un loc fabulos, care te scoate din timp şi de pe harta lumii: oameni stînd pe iarbă, citind în soarele unei toamne verde-aurii, jucîndu-se cu copiii, tolăniţi pe malul apei, risipiţi pe treptele monumentului Alfonso XII, făcînd sport sau amestecîndu-şi culorile pe şevaletele instalate pe malul lacului. Şi pisici, multe pisici libere, agile şi indiferente, tolănite în soare, ţinînud-se departe de oameni, însă dominînd locurile cu binecunoscuta lor superioritate felină.

Nu am mai găsit nicăieri o diversitate culturală mai mare ca acolo, cu oameni de toate felurile, trăindu-şi bucăţica lor de viaţă.

Sau poate, pur şi simplu, a fost o zi bună. Cu prieteni dragi. O zi frumoasă, cu soare, dintre cele care îţi rămîn în suflet.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: