Prevenirea leziunilor medulare: plonjonul

O campanie de conştientizare absolut necesară! Eu am fost conştient întotdeauna de riscurile unui plonjon în apă. Şi nu a fost suficient! În 2006, în deltă, înainte să sar din barcă am verificat adîncimea apei cu vîsla, care intrase aproape 2 metri în apă şi tot am avut neşansa să mă lovesc de un banc de nisip. La cîteva luni de la accident, aveam senzaţia că sînt singurul sau printre puţinii cărora li s-a putut întîmpla aşa ceva dar, mergînd prin clinici de recuperare, aveam să constat că sînt zeci de asemenea cazuri. Tineri de peste tot din localităţi aflate pe linia Dunării sau a rîurilor de pe harta României. Fiecare cu poveşti incredibile, unii plonjaseră fără probleme de mai multe ori în locurile în care se scăldau şi în cele din urmă tot li s-a întîmplat. Unii s-au accidentat chiar şi la piscină.
Cineva mi-a spus odată ‘în fiecare an Dunărea îşi cere tributul’. Din păcate, anual se intîmplă multe astfel de incidente.
Aşadar, luaţi aminte! Nu faceţi ca mine 🙂 Nu e suficient doar să fii conştient de riscurile unui plonjon în apă. Există alternative mai puţin riscante de a intra în apă.
Felicitări iniţiatorilor campaniei! Fundatia Motivation Romania Special Olympics Romania

Untitled

>> Raportul Organizației Mondiale a Sănătății ”Perspective Internaționale asupra Leziunilor Medulare” spune că leziunile medulare pot fi prevenite. Una dintre cauzele lor principale sînt accidentele de înot, ca urmare a plonjonului în apă de adîncimi necunoscute.

Cu acces la serviciile de sprijin potrivite, persoanele utilizatoare de scaune rulante pot trăi independent.’

#euRespect #MotivationRomania ‪#‎SchimbămVieți‬

***
Filmul de mai jos a fost realizat în cadrul proiectului ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, implementat de Fundația Motivation Romania și Special Olympics Romania și finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondul ONG în România. <<

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: