Mulți ani înainte, SOR!

Astăzi, Societatea Ornitologică Română împlinește 28 de ani. Este cel mai longeviv ONG de protecție a naturii din România și mă bucur să pot spune că sînt și eu parte din echipa SOR, care m-a luat recent „sub aripă” cu carte de muncă 🙂

Istoria mea cu SOR-ul începe de la sfîrșitul anilor ’90, de cînd mergeam la Clubul de Biologie din Tulcea – unde am învățat o mulțime de lucruri despre floră și faună – și de unde am fost „recrutat” împreună cu cîțiva prieteni de domnul Petrescu (ornitolog, unul dintre cei mai buni cunoscători ai deltei și un OM de la care am învățat multe despre viață) să participăm la tabere de ornitologie și chiar la deplasări de monitorizare și recensămînt al păsărilor. Peste ani, am ajuns să facem parte din echipa de organizare a taberelor SOR în deltă, de unde mi-au și rămas multe amintiri cu prietenii cei mai apropiați.

Fotografia este din 1999, la Histria, de la prima tabără SOR la care participam – cumva „inițiatică” pentru mine, unde am văzut pentru prima dată cum se inelează păsări în scop științific. Aveam 14 ani și eram fascinat de felul în care prindeau păsările, de gentilețea cu care le inelau și de momentul eliberării lor. Acolo am îndrăgit păsările, am înțeles ce înseamnă respectul pentru natură și importanța protejării ei în general.
Echipa de inelare era coordonată de dl. Peter Weber, unul dintre fondatorii SOR, de la care am învățat și cum se ține o pasăre în mînă.

De atunci, bucuria birdwatchingului o am mereu și am senzația că SOR a fost dintotdeauna parte din viața mea. Păsările, pentru mine, simbolizează în cel mai frumos mod fragilitatea vieții și bucuria de a o trăi.

Știu că implicarea mea în acțiunile SOR m-a făcut mai bun, în același timp, mi-a prilejuit multe legături de prietenie și sper ca SOR-ul să influențeze în continuare în felul ăsta viețile cît mai multor oameni.

Mulți ani înainte, SOR!

[în mîini țin doi pescărași albaștri (Alcedo atthis) – simbolul SOR]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: