Noaptea Privighetorilor 2018 – Grădina Botanică Iași

Noaptea Privighetorilor este un eveniment tot mai așteptat de publicul ieșean. Ieri s-a umplut amfiteatrul Gradinii Botanice cu oameni de toate vîrstele, care s-au detașat de cotidian și au venit să se bucure de muzică bună și de natură. Pe cînd adulții ascultau concertul din gradene, copiii ocupau spațiul verde din împrejurimi și din jurul nuferilor. După concert, publicul s-a împărțit în grupuri pentru tururile ornitologice. Și anul ăsta am avut prilejul să fiu unul dintre ghizi.
Mi s-a părut extraordinar să-i văd pe oameni captivați de poveștile despre privighetori și de faptul că există multe alte specii de păsări în jurul nostru, prin parcuri și grădini. Cîteva mierle ne-au încîntat auzul cu trilurile lor pe tot parcursul turului și-am mai văzut cinteze, pițigoi, o ciocănitoare de grădină, drepnele, lăstuni, un stol de grauri gălăgioși, cîțiva pescăruși și un măcăleandru. Fiecare specie cu povestea ei. Unele persoane s-au uitat pentru prima oară prin binoclu și au aflat ce este acela un determinator de păsări. În carte au văzut și cele două specii de privighetori și au fost încîntați cînd au ascultat cîntecul în difuzorul telefonului. Din păcate, fiind foarte discrete și deja în afara sezonului de împerechere, nu am vazut și nici n-am auzit vreo privighetoare. Chiar și așa, copii s-au uitat curioși în determinator la păsări și ce-l mai mult m-a bucurat faptul că cei din grup au spus că vor participa negreșit și la ediția viitoare a Nopții Privighetorilor.
Atîta lume prezentă la un astfel de eveniment arată că există o dorință crescută de a trăi într-o lume mai aproapiată de natură și este grozav că interesul crește cu fiecare ediție în parte.

Mulțumiri speciale ‘asistentelor’ mele, Alina și Claudia, responsabile cu binoclul și determinatorul, care s-au descurcat excelent cu publicul 🙂 Și, desigur, lui Lucian, care m-a ajutat cu deplasarea în condiții de siguranță pe aleile înclinate ale grădinii 🙂

Ne întîlnim și ediția viitoare!

#NoapteaPrivighetorilor » Powered by Societatea Ornitologica Romana

Albumul FB

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: