Sagrada Familia | Barcelona

Sînt convins că Gaudi avea ceva ieşit din comun în ADN-ul lui. Poate chiar ceva extralumesc 🙂 Unicitatea lui se reflectă evident în lucrările lui. Sagrada Familia este his masterpeace şi este unul dintre cele mai complexe proiecte arhitecturale din istorie. Construcția a început în 1882 şi se estimează că va fi finalizată în 2026, cînd se vor împlini 100 de ani de la moartea arhitectului.

Mai sînt 6 turnuri de finalizat, iar cel mai înalt îl va simboliza pe Hristos. Toate celelalte vor purta nume ale unor figuri biblice din Noul Testament.
În timpul vieții, Gaudi şi-a dedicat ultimii 40 de ani contrucției monumentalei biserici, care ascunde multe detalii ce nu pot fi vazute de către vizitatori, dar chiar şi cît se poate vedea de la nivelul privitorului de rînd, e mai mult decît impresionant!

Îți taie răsuflarea cînd o priveşti în înălțimea şi în complexitatea ei. Merită vizitată măcar o dată în viață. Noi n-am reuşit să vedem interiorul, dar rămîne ca obiectiv pentru următoarea vizită, dacă va fi vreodată să fie. Poate după 2026 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: