!

În 2006 am zburat cu elicopterul SMURD din Tulcea spre București după accidentul meu. Cu o disciplină vizibil profesionistă, cu manevre bine stabilite chiar am simțit că sînt pe mîini bune. Ar fi fost teribil să merg cu ambulanța pînă în București atunci, la ce drumuri ciuruite erau prin țară. Nu eram nici în UE, dar Arafat, un străin, pusese pe picioare prin eforturi proprii un sistem pentru a salva vieți.
„L-am văzut fie criticat fără drept de apel, fie ridicat în slăvi fără pic de nuanță. Cred însă că Raed Arafat e altceva decît statuia ridicată de unii și avatarul nociv reflectat de alții. E chiar și altceva decît sistemul pe care l-a creat și greșelile pe care le-a făcut.
Este omul de care am avut nevoie ca să evoluăm și pe care acum vrem să-l vedem evoluînd. De aceea am scris acest text: ca să explorez ce fel de lideri sînt necesari azi și ce trebuie să facă Raed Arafat ca să rămînă unul dintre ei.
Cînd l-am întîlnit prima dată, în 2006, „doctorul Arafat” era deja o instituție: omul care a creat SMURD. Apărea în reportaje la TV, era intervievat în reviste și eram toți cuceriți de româna lui cu accent clujano-arab (spunea „g” arăbesc în loc de „c” și „avea” devenea „aviea”). Plus că nu era român (era cetățean din 1998, dar nu conta) și tot timpul aveam o emoție cînd îl vedeam, că era un om care a ales țara asta cînd locuitorii ei fugeau care-ncotro.„ » Decât o Revistă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: