Am povestit cu Ana de la Fundația Comunitară Iași

Din 2015 încoace am derulat trei proiecte euRespect prin programul Swimathon Iași, pus pe roate de Fundația Comunitară Iași. Cu ocazia fiecărei ediții Swimathon la care am participat, am cunoscut o mulțime de oameni dornici să susțină inițiative pentru comunitate și să facă bine de dragul binelui, lucru care m-a motivat imens în toate demersurile mele. Despre echipa Fundației Comunitare, spun mereu cu încîntare, sînt oameni minunați, creativi și dedicați obiectivului lor de a contribui la dezvoltarea comunității ieșene. Așadar, a fost o plăcere să povestesc cu Ana-Maria despre activitatea mea și a echipei APTA , în cadrul interviurilor fundației 🙂

Mulțumesc FCI & keep up the good work! ✊😎 Iașul se mîndrește cu voi și are nevoie în continuare de energia și programele voastre pentru comunitate! 💓

APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași#InterviurileFCI#ImplicareCivică

Voluntariatul te caracterizează. Cum îți găsești timp pentru voluntariat și de ce este important să fim voluntari?

 Eu, de exemplu, am început ca voluntar pentru Societatea Ornitologică Română, pentru o tabară anuală, unde am mers apoi ca participant și mai târziu ca organizator. Aveam 14 ani.
Cred în voluntariat pentru că a face bine de dragul binelui are această putere de a ajunge foarte departe și într-un final de a se întoarce la tine în forme nebănuite.
 În primii ani după accidentul meu, am avut parte de sprijin enorm din partea oamenilor din jurul meu, deopotrivă prieteni și necunoscuți. Acel val imens de generozitate a fost efectiv ceea ce m-a ținut în viață și m-a readus pe drumul pe care trebuia să merg. În punctul în care mă aflu, să pot face la rândul meu ceva pentru ceilalți este un dar, un privilegiu, un mod de a spune mulțumesc și de a da mai departe binele de care am avut parte.
 Personal, consider că toți avem ceva de dăruit comunității în care trăim. Avem, chiar, această datorie morală. Oricine poate direcționa un minim din experiența personală, din timpul și energia proprie pentru o cauză bună – oricare ar fie aceea.
 Așa cum oceanul este format dintr-un infinit de picături, fiecare lucru bun și corect pe care îl facem ajută la transformarea societății în care trăim, la propagarea unor exemple pozitive, la coeziune și echilibru. Nu trebuie decât să vedem lucrurile cu mai multă încredere, să îndrăznim să fim mai optimiști și pozitivi.
 Cum reușesc? Pur și simplu îmi organizez timpul cât de bine pot pentru tot ce îmi propun în toate domeniile în care activez. O organizare eficientă creează timp pentru fiecare dintre lucrurile pe care ne dorim să le facem.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: