Noi începuturi | APTA și mandatul meu de Președinte

» APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ în Iași este formată din 10 organizații non-guvernamentale – între care și Asociația euRespect – și are ca obiectiv inițierea de propuneri de politici publice pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile, care să ofere tuturor locuitorilor ieșeni posibilitatea de a avea un stil de viață activ și sănătos.
În susținerea acestui obiectiv, în cadrul Alianței a fost ales ca Președinte APTA, Alex LUCHICI – Membru fondator și Manager de Proiecte al Asociației euRespect:

„În calitate de coordonator al proiectelor euRespect, am derulat, de-a lungul timpului, proiecte ce au promovat în permanență voluntariatul, acțiunile pentru tineret, potențialul persoanelor cu dizabilități și rolul lor în dezvoltarea unei societăți incluzive.

În ultimii ani, administrația publică s-a arătat deschisă la nevoile semnalate de societatea civilă, însă măsurile reale pentru îmbunătățirea calității vieții ieșenilor se implementează greu și, de multe ori, defectuos.

Reabilitarea pietonalelor cu respectarea standardelor de accesibilitate, încurajarea folosirii mijloacelor alternative de transport, diminuarea traficului urban – astfel de masuri administrative au un impact major asupra mediului și asupra calității vieții fiecăruia dintre noi.

Cred că înființarea Alianței pentru Promovarea Transportului Alternativ în Iași a fost un pas necesar și am încredere că, prin implicarea APTA, mai multe măsuri sustenabile vor fi implementate în beneficiul cetățenilor.

Iașul trebuie să devină UN ORAȘ ACCESIBIL PENTRU TOȚI – în egală măsură pentru persoanele cu dizabilități, părinți cu cărucioare pentru copii, vârstnici, pentru bibicliști și pentru utilizatorii altor mijloace de transport alternativ.

Este un deziderat în virtutea căruia vor fi derulate toate inițiativele APTA, și pe care îmi doresc să și-l asume inclusiv administrația publică locală. Cu siguranță acest parteneriat are potențialul să genereze o dezvoltare urbană prietenoasă în Iașiul în care ne dorim cu toții să trăim.”

Alex LUCHICI
Președinte APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași

#ImplicareaFaceDiferența #TransportAlternativ #Accesibilitate #APTA

» FB

Lasă un comentariu