Bucătăria Hoinară ajunge la Iași

📷📖🍽️ Invitația lui Răzvan Voiculescu la lansarea albumului „Bucătăria Hoinară se găteşte de plecare” în Iași m-a entuziasmat de-a dreptul. Gîndul la Răzvan mă trimite direct în #Dobrogea, pe litoralul sălbatic al mării, la granița deltei, la Gura Portiței, Jurilovca. Acolo a avut cîteva proiecte foto de care m-am atașat încă înainte de accidentul meu. În 2004 ne-am aventurat cîțiva prieteni și am luat la picior litoralul sălbatic, din Sulina pînă în Vadu, cu destinația Vama Veche. Cam în aceeași perioadă în care a fotografiat Răzvan litoralul ascuns de lume, pe care l-am văzut și eu, care m-a fermecat și de care m-am atașat forever.

Lansarea a fost un prilej de-o seară grozavă cu oameni de suflet 💙

Mă bucur că newsletterul Iașul nostru, coordonat de Alex Enășescu, a dedicat ediția de săptămîna asta lansării albumului Bucătăriei Hoinare:

Cunoscut mai ales pentru proiectul Bucătăria Hoinară, Răzvan Voiculescu a prezentat la Iași albumul „Bucătăria Hoinară se găteşte de plecare”, partea finală a trilogiei de albume foto dedicată călătorilor care au curiozitatea de a descoperi, prin bucate aburinde, o altă dimensiune a României.

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând prin diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi în care bătrânii gătesc ca odinioară.

„Am dedicat timp mai ales acelei Românii cu care vibrez interior, mi-am dorit să pun obiectivul pe oameni simpli, pe sate în paragină, pe meserii pe cale de dispariție, în colțuri uitate de lume, în care oamenii, deși o duc foarte greu și se luptă cu multe neajunsuri, au o rânduire a vieții și o înțelepciune absolut admirabile, din care am vrut să mă hrănesc și eu.” – Răzvan Voiculescu

Mulțumesc, Răzvan! Well done, Alex!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: